Lise Kristoffersen

Lise Kristoffersen

Projekt- og forandringsleder, facilitator og kulturel iværksætter

Jeg laver forandrings- og projektledelse, ledelsescoaching, underviser, afholder workshops og konferencer. I 2017 genskabte jeg salonkonceptet som ny platform for formidling af kunst og litteratur og to år efter stiftede jeg Krydsfelt Festival, som er en kulturfestival med talks, kunst, musik, mad og teater.

Jeg har været selvstændig konsulent siden 2012, hvor jeg har styret og bidraget til forandringsprojekter i krydsfeltet mellem kommunikation og IT for adskillige store danske virksomheder og organisationer.

Med min baggrund som cand.mag. i engelsk og dansk fra Københavns Universitet og fagjournalist fra Danmarks Journalisthøjskole har den røde tråd altid været formidlingen. Vi når ikke særlig langt, hvis vi ikke sammen begriber, hvor vi skal hen. Hvis ikke vi har en fælles forståelse af de grundlæggende værdier og begreber. Hvis vi ikke forstår hvorfor, vi overhovedet skal gøre det.

Det er svært at ændre på en kultur eller en organisation, hvis ikke ledelse og medarbejdere som samlet enhed forstår organisationens bevægelser og hvilke værdier, der handles ud fra.

Derfor arbejder jeg med samtalen og mennesket som udgangspunkt.

Lise Kristoffersens model

Sproget skaber vores virkelighed

Jeg bruger samtalen, den protreptiske metode og min erfaring fra erhvervslivet som projekt- og forandringsleder i mit arbejde med Kultur+Erhverv og i de filosofiske samtaler og workshops.

De ord vi bruger, når vi udtrykker os, fortæller os selv og vores samtalepartner noget om, hvem vi er, og hvilke værdier vi bygger vores virkelighed på.

Det er i samtalen med andre, at vi bliver klar over, hvad vi egentlig mener, og hvem vi er som individ. Når vi formulerer os, danner sproget en virkelighed, der er baseret på vores baggrund, erfaring, viden og evne til at reflektere. I samtalen kan vi erkende og blive bevidste om vores inderste værdier, når vi lærer at lytte til det, vi selv siger.

Derfor skal vi have samtalen om litteratur, kunst og kultur ud i virksomhederne.

Med det udgangspunkt kan vi tale om værdier og begreber, der ligger i kernen af organisationen, uden at det gør decideret ondt.

Samtalerne bruges som understøttende forløb til forandringer i organisationen. Det konkrete arbejde med at forandre noget skaber værdi blandt medarbejderne og øger den mentale trivsel. Når vi taler ud fra et blødere sted, får vi medarbejderne med, i modsætning til hvis vi udelukkende skal forklare for eksempel en organisationsændring med udgangspunkt i tal, målsætninger og excel-ark.

Det skal gå hånd i hånd. Så udfolder vi potentialet i projektet. 

Når vi taler sammen om litteratur, kunst og kultur, åbner vi for mere
empati, refleksion og forståelse i vores samtale og dermed i os selv.

Baggrund

Opvokset på Røsnæs ved Kalundborg

Student fra Kalundborg Gymnasium

Cand.mag. i engelsk og dansk, Københavns Universitet

Fagjournalist, Danmarks Journalist Højskole, DMJX

Certificeret Protreptiker (filosofisk ledelsescoach), v/ filosof Ole Fogh Kirkeby

Certificeret Prosci ADKAR forandringsleder

Certificeringer indenfor projektledelse: Prince2, Scrum og SAFe

Referencer

ATP
BL – Danmarks Almene Boliger
CSC
DONG
DSV
Fabu
FLS
Hitachi Vantara
Ikano Bank
JN Data
Jyllands-Posten
JP/Politikens Hus
MT Højgaard
NNIT
Region Nordjylland
Region Sjælland
Statens IT

Vil du gå forrest med den værdiskabende samtale

 

Mine 7 konkrete samtaleredskaber styrker dig i dit personlige lederskab. Med dem kan du:

 

- Forstå hvordan din indre dialog påvirker dig

- Skabe mærkbare forandringer

- Være mere autentisk

Husk at tjekke din indbakke for bekræftelses-emailen.